دانلود پروپوزال پایان نامه كارشناسی ارشد رشته فناوری اطلاعات

ارزیابی آمادگی سازمان جهت پیاده سازی ERP با تاکید بر عوامل کلیدی موفقیت

 
 
 
 
 
 
چکیده
سیستم برنامه ریزی منابع سازمانی یک بسته نرم افزاری با کاربرد بسیار وسیع است که همه عملکردهای سازمان را در یک سیستم منفرد، یکپارچه می کند. به منظور پیاده کردن موفقیت آمیز یک پروژه ERP  در سازمان ضرورت ارزیابی آمادگی بکارگیری سیستم توصیه شده است. در این تحقیق با هدف ارزیابی آمادگی بکارگیری برنامه ریزی منابع سازمانی با تاکید بر عوامل حیاتی موفقیت در شرکت ایران خودرو دیزل با جامعه آماری  200 نفر انجام گرفته است.
 
 روش نمونه برداری در این تحقیق تصادفی ساده بوده که با استفاده از جدول مورگان کرجسی محاسبه شد. روش تحقیق مورد استفاده نیز توصیفی – پیمایشی بوده است که جمع آوری اطلاعات ثانویه با استفاده از مطالعه ادبیات تحقیق و داده های اولیه با استفاده از پرسشنامه جمع آوری شده است.  برای روایی از نظرات خبرگان، اساتید و پایایی ابزارتحقیق یعنی پرسشنامه از ضریب آلفای کرونباخ  استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد تمامی عوامل در وضعیت نامناسب قرار دارند. نیاز به بهبود و تقویت دارند.
 
 
 
 
واژگان کلیدی:
ارزیابی آمادگی
عوامل حیاتی موفقیت
برنامه ریزی منابع سازمانی
 
 
 
 مقدمه 
   پیاده سازی ERP برای سازمانها، شرکت های خصوصی و دولتی برای بقاء، رقابت و حضور در بازارهای جهانی ضروری است.( تاظمی اسلام 1386) خرید، پیاده سازی و تغییراتی که هر ERP به همرا ه دارد هزینه هنگفتی را بر سازمانها، شرکت ها تحمیل می کند و یکی از مهمترین دلایل شکست پیاده سازی عدم آمادگی بکارگیری و عدم توجه کافی به آن و نبود یک الگوی مناسب، ساده و فراگیر است . پس برای کاهش ریسک ها و افزایش احتمال موفقیت پیاده سازی و همچنین بازگشت سرمایه  ضرورت ارزیابی آمادگی بکارگیری سیستم برنامه ریزی منابع سازمانی تبیین می شود.

با توجه به موارد مطرح شده ، در این تحقیق به بررسی این موضوع که "چه عواملی در موفقیت پیاده سازی ERP در ایران خودرو دیزل مهم بوده و آیا شرکت ایران خودرو دیزل از لحاظ بکارگیری سیستم برنامه ریزی منابع سازمانی آماده است یا خیر؟" پرداخته خواهد شد.

 

سیستمهای ERP به ابزاری لازم تقریبا برای هر موسسه ای تبدیل شده اند تا به آنها کمک کنند حس رقابت را ارتقا بخشند. براساس موفقیت اجرای سیستم ERP شرکتها می توانند به سرعت یک مزیت رقابتی در بازار جهانی کسب نمایند. درطول دهه گذشته بسیاری از پروژه های ERP منجر به پیشرفت های قابل توجه ملموس و ناملموسی در حوزه های گوناگونی برای سازمانها شده اند.

 

هر چند تعدادی از نمونه هایی هم وجود دارند که در آنها سازمان ها موفق نشده اند مزایای بالقوه ای بدست آورند که این مساله آنها را به سمت سرمایه گذاری گسترده در اجرای ERP ترغیب نموده است. اجرای سیستمهای ERP بخاطر پیچیدگی، هزینه بالا و ریسک سازگاری یکی از دشوارترین پروژه های سرمایه گذاری می باشد. شرکت ها میلیاردها دلار صرف استفاده از نفر-ساعت های هنگفتی نموده اند تا سیستم های نرم افزاری ERP را مستقر سازند. یک پروژه موفق ERP شامل انتخاب یک سیستم نرم افزاری ERP و فروشنده تعاونی مربوطه و اجرای این سیستم، مدیریت فرآیند تجاری و سنجش میزان عملی بودن آن سیستم می باشد(Karsak,2000 , Zogul)


 
 
 
 
فهرست مطالب

ارزیابی آمادگی سازمان جهت پیاده سازی برنامه ریزی منابع سازمان با تاکید بر عوامل کلیدی موفقیت

1. فصل اول 9
1-1. مقدمه 9
1-2. مساله اصلی تحقیق : 9
1-3. تشریح و بیان مساله : 15
1-4. ضرورت انجام تحقیق : 17
1-5. اهداف(کلی و جزئی) تحقیق : 17
1-6. سوالات یا  فرضیه های تحقیق : 17
1-7. قلمرو تحقیق : 18
1-8. تعریف واژه ها و اصطلاحات تخصصی طرح : 18
 
3-2. روش تحقیق 79
تحقیق کاربردی 79
تحقیق توصیفی 80
3-3. متغیرهای تحقیق 81
3-4. روشهای جمع‌آوری اطلاعات 82
3-5. روایی و پایایی پرسشنامه 84
تعیین اعتبار (روایی) پرسشنامه 84
تعیین پایایی (قابلیت اعتماد) پرسشنامه 85
3-6. جامعه و نمونه آماری 86
جامعة آماری 86
قلمرو مکانی تحقیق 86
قلمرو زمانی تحقیق 86
نمونه آماری و روش محاسبه حجم نمونه 87
3-7. روشهای نمونه‌گیری 87
3-8. روش تجزیه و تحلیل اطلاعات 87
آزمون t 88
آزمون فرید من 88
 
 
منابع