ریشه اصلی آشنایی با غواصی در نیاز و اشتیاق بشر، رهبری نظامی، انجام خدمات زیرآبی، تجارت زیرآبی و گسترش دروازههای دانش از طریق کشف و جستجو نهفته است.

یکی از داستانهای غواصی که به روایت هرودوت مورخ یونانی در تاریخ ثبت شده داستان غواصی بنام سیلیس است که در پنج قرن قبل از میلاد مسیح برای خشایارشاه پادشاه ایران جهت کشف و جمع آوری گنجهای غرق شده کار می کرد.

در عصر حاضر غواصی به صورت تفریحی، ورزشی، علمی و فنی و حرفه ای مورد توجه میلیون ها نفر در سراسر جهان قرار گرفته و اولین کنفدراسیون بین المللی غواصی جهان CMAS با تشکیل تیم های بسیار قوی ورزشی در بعضی از کشورهای علاقه مند در جهان مسابقات هاکی و راگبی و تیراندازی در زیر آب را در سطح المپیک و بازیهای جهانی حضور بسیار فعالی دارند.

3-6 روز قبل از غواصی: در این زمان باید آب و ذخایر کربوهیدرات ساخته شود، هم چنین خوردن گوشت مرغ و ماهی (پروتئین)، غذاها با چربی کم تر، دانه ها (گردو و فندق) و سویا، نان، نشاسته و میوه Ü با توجه به تعداد غواصی     تا    کالری از کربوهیدراتهای پیچیده تأمین می شود.

نکته: عدم مصرف الکل الزامی است.

زیرا باعث کم آبی بدن می شود (ادرارآور است) و ترمیم ذخایر کبدی و عضلات را به تأثیر می اندازد. در ضمن الکل رگها را باز می کند که این مسأله در بیماریهای احتمالی غواصی بسیار خطرناک می باشد (سرعت حبابهای جایگزین در عروق زیاد    می شود).